24 september 2017
Blogtour Cobalt

Morgen gaat de blogtour van Cobalt van start, het eerste patroon van Blou, dat we dik 2 maand geleden lanceerden.

Cobalt is een heel veelzijdig patroon, met verschillende opties: je kan kiezen tussen een lange of een driekwart-mouw, tussen een bescheiden of een diepere uitsnijding, tussen een V-rug of Y-rug, en tussen omgezoomde mouwen of mouwen met een contrasterende manchet. Het digitaal patroon bevat een rijkelijk geïllustreerde handleiding, een patroon in A0-formaat en een in A4-formaat, zowel met als zonder naadwaarde.

Deze prachtvrouwen zullen de komende week meedoen met onze blogtour:

Elke avond zullen we een overzicht geven van de deelnemers van de dag.

 

Om deze blogtour te vieren, kan je het patroon nu tijdelijk met korting aankopen. Vermeld de code ‘TOUR0917COBALT‘ en je krijgt 15% korting! Deze code is geldig tot en met woensdag 4 oktober.

Koop Cobalt met 15% korting

 

Uiteraard maakten we zelf ook al enkele Cobalt-versies met de verschillende opties. Stiekem zijn we dus zelf de eerste deelnemers aan de blogtour.

Roestrode trui

Deze trui heeft de typische Y-rug en driekwart mouwen met manchetten. Je kan de manchetten omplooien, of zo laten om de mouw wat langer te maken, bijvoorbeeld ‘s ochtends op de fiets of als het koud is op kantoor. De stof is een synthetisch gevalletje met redelijk weinig rek. Het was het laatste stuk van de rol bij Pauli in Leuven.

Grijze trui uit sweatstof

Een warmere trui uit sweatstof met structuur, met lange mouwen en een brede boord, en een gewone Y-rug. Zoals wel vaker bij Blou, komen de stoffen ook van bij Pauli.

Manchetten uit katoen

Omdat de manchetten niet moeten rekken, kan je ze ook uit een opvallend katoentje maken. Deze trui – een vroege testversie die verder niet echt voor publicatie vatbaar was – heeft manchetten uit Afrikaanse stof.

T-shirt met diepe V

Als je het patroon een of twee maten kleiner naait uit een stevige tricot-stof, krijg je plots een T-shirt, hoe handig is dat! Dit shirt met stof van Habiba heeft een diepe V-rug. We kozen ervoor om in het patroon geen standaard V te gebruiken, maar een waar de twee kanten overlappen zoals ze dat ook in de Y-versie doen. Natuurlijk kan je de V ook op traditionele manier inzetten, dan bekom je weer een licht ander resultaat.

Okergeel T-shirt

Als afsluiter nog een strak T-shirt met gewone V-rug en driekwartmouwen. De borstnepen in het voorpand creëren een vrouwelijk silhouet. De gele stof komt van – je raadt het al – Pauli, de grijze boord was een lap die hier al zo lang ligt dat niemand zich de oorsprong ervan nog kan herinneren.

Benieuwd naar de andere Cobalt-truien en -T-shirts? Morgenavond tonen we hier de resultaten van de eerste reeks blogtourdeelnemers.

Geef een reactie