4 juli 2018
Gastblog: Celeste made by Mamasnorretjes

Mijn eerste keer testen, mijn eerste blogpost schrijven en foto’s van mezelf laten nemen en publiceren, ik heb voor dit kleedje mijn grenzen verlegd. Gelukkig is de Celeste een mooie en niet te moeilijke jurk.

Celeste is een patroon waarmee je zowel een geklede jurk als een strandkleedje en alles daartussen kan maken met variaties in de rok, de rug en de mouwen.

Ik maakte er onmiddellijk 2, de eerste, in een punta di roma van Fabrik Unik,  kan ik perfect dragen naar het werk.

Als ik de eerste keer de uitleg bekeek vreesde ik wel even dat het ingewikkeld zou worden. Het bovenstuk van de jurk is namelijk volledig gevoerd en de twee lagen worden door een rolsysteem aan elkaar gezet en gekeerd. Maar de dames hebben dit heel goed uitgelegd en duidelijke foto’s bijgezet waardoor ze je hier zonder problemen doorloodsen . Ik weet nu al dat ik dit bij andere patronen ook ga toepassen, zo’n mooie afwerking.

De tweede zal vooral als strand/zwembadkleedje gebruikt worden. Ik heb hiervoor een viscosetricot, ook van bij Fabrik Unik, gebruikt, die heel erg rekt en licht is. Waar bij de zwaardere stof de matentabel perfect klopt, neem je voor een heel rekbare stof best 1 à 2 maatjes kleiner. Ik had dit niet gedaan, maar al bij de eerste keer passen was het duidelijk dat dit veel te groot was. Op de foto’s is het 1 maat verkleind, maar ik twijfel om het nog een beetje te versmallen.

Om dit probleem te voorkomen hadden An en Catherine wel al de tip meegegeven om de zijkanten van het bovenstuk eerst te driegen en te passen, maar ik dacht dat dit niet nodig was aangezien de eerste versie goed paste… Hier ga ik de volgende keer toch wel rekening mee houden.

En waar ik het kleedje met de kokerrok graag zal dragen om te gaan werken, zal dit echt een vrijetijdskleedje worden, maar met dit weer is het ideaal! Al was ik ook heel blij met het compliment van mijn 4jarige zoon; ‘Oh mama, zo’n mooi rokje, daar kan je goed mee zwieren’, voor een jongen, die het vaak raar vindt als ik een rok draag, betekent dat toch veel.

De Celeste is nog tot vandaag te koop met 20% korting en als je een ander patroon van Blou koopt krijg je hierop ook 10%. Kijk dus zeker eens rond op deze website naar die prachtige patronen.

Andere bloggers die met dit patroon aan de slag mochten zijn Girlsinuniform, Moestach, Babarum (donderdag) en Lunatiek (vrijdag).

Bedankt Catherine en An dat ik mee mocht testen aan dit mooie patroon en dat ik een gastblog mocht schrijven.

Groetjes,

An (mamasnorretjes)

2 berichten over Gastblog: Celeste made by Mamasnorretjes

Geef een reactie